Historie
 

Børnenes grundlovsdag

I 1996 besluttede en række fagforeninger og organisationer med interesse for børneområdet, at den 4. juni skulle være børnenes grundlovsdag.

På Grundlovsdag markerer vi de rettigheder, vi har som borgere i Danmark - på samme måde markerer børnenes grundlovsdag børns rettigheder i samfundet.

Alt for ofte er børn glemt i det store politiske billede, derfor er børnenes grundlovsdag en påmindelse til politikere og andre aktører om, at også børn har rettigheder.

Børnenes grundlovsdag er en venlig, humoristisk og positiv markering af, at meget kunne gøres bedre på børneområdet.

De seneste år har børnenes grundlovsdag afholdt et til to årlige arrangementer. Et fast arrangement den 4. juni, der er en fest for børn og evt. en konference for de voksne i december. Herudover finder der en række lokale børnefester sted rundt om i landet den 4. juni.

 

Læs om de centrale arrangemnter gennem årene (PDF)

 

En række faglige organisationer og interesseorganisationer står bag børnenes grundlovsdag.

Dansk Folkehjælp, BUPL, Børns Vilkår, Dansk Legeplads Selskab, Det Centrale Handicapråd, DUI-LEG og VIRKE, FOA - Fag og arbejde, FOLA - Forældrenes Landsforening, Foreningen Grønlandske Børn, Frie Børnehaver og Fritidshjem, LOKK, red Barnet ungdom, Ungdommens Røde Kors, Institut for menneskerettigheder

www.boernenesgrundlovsdag.dk

 


www.boernenesgrundlovsdag.dk

www.boernenesgrundlovsdag.dk